Крушите не присъстват в менюто на повечето от нас. Поредица от

...
Крушите не присъстват в менюто на повечето от нас. Поредица от
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете поне по 1 круша?

Крушите не участват в менюто на множеството от нас. Поредица от проучвания потвърждават, че освен пулпата, само че и сокът от този плод, предлага куп изгоди за здравето - от попречване на хронични болести до справяне с ежедневни неразположения, написа изданието. 

Ето какво ще се случи с тялото ни при ежедневната консумация на най-малко 1 круша.

1. По-лесно намаляване

Този апетитен плод е с нулево наличие на мазнини – той може да помогне в битката с непотребните килограми.

Това потвърждава скорошно изследване, оповестено в, в което са взели участие 24 808 участници, консумиращи по една прясна, приблизително огромна круша дневно.

Оказва се, че тези, които са консумирали плода, са със доста по-ниско телесно тегло и при тях вероятността да натрупат непотребни килограми е с 35% по-ниска спрямо хората, които не ядат круши.

Ръководителят на проучването доктор Карол О`Нийл от Аграрния център на Луизианския държавен университет оповестява, че приемът на фибри евентуално е повода за по-ниското телесно тегло на участниците в изследването. 

Той открива, че хората, които употребяват круши, одобряват диетични фибри в по-големи дози от нормалното, както и витамин С, магнезий, мед и калий. При тях приемът на мононенаситени и наситени мастни киселини, както и на захар, е бил доста по-нисък.

2. Предотвратяване на диабет
Кой би ПОВЯРВАЛ, че КРУШИТЕ са супер потребни за тези неща
Обожаваме крушите. Този есенен плод може да се хапва непосредствено или да взе участие в приготвянето на вкусни сладкиши. Освен за ядене обаче...

Скорошно изследване на Food Research International потвърждава, че фенолите, съдържащи се в крушите (това са съединения с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства), спомагат за по-бързата промяна на нишестето от храните с високо наличие на въглехидрати в глюкоза и това обезпечава надеждна отбрана от диабет вид 2.

Учените откриват, че този резултат е задоволително мощен и при пациентите с преддиабет и в действителност при тях може да изключи нуждата от банкет на медикаменти.

Дори и да не сте изложени на риск от диабет, въздействието на фенолите върху кръвната захар, ще ви накара да се чувствате в топ форма през целия ден.

3. Понижаване на кръвното налягане

Резултатите от същото изследване демонстрират, че пулпата на крушите вид Бартлет (бел. ред. познати още като масловка) може да намали кръвното налягане. Неговите високи стойности са главен фактор, отключващ сърдечни болести.
Този ЛЮБИМ на доста хора плод ни пази от ИНСУЛТ
Учени са създали изследване, в което са открили, че един от обичаните ни плодове е необикновено потребен за здравето. Той може да намал...

4. Предотвратяване на махмурлука и нездравословните резултати от алкохола

Последните проучвания на учени от австралийската организация CSIRO потвърждават, че потреблението на 200 ml сок от азиатска круша (бел. ред. круша вид Наши) може да понижи страничните резултати от пиенето на алкохол с до 20%. 

Ако изпиете този сок преди потреблението на алкохол, това ще форсира способността на тялото ви да го преработи и ще инхибира попадането му в кръвообращението.

Водещият откривател професор Мани Ноукс от Australian Broadcasting Corporation стига до извода, че крушите могат да понижат холестерола и възпалението, както и да се оправят със запека.

5. Набавяне на калий
3 аргументи да включите круши в диетата си още в този момент!
Обичате ли круши? Те са вкусни сочни плодове с форма на камбана. Можете да ги ядете хрупкави или меки. Но усетът им не е единственото д...

В това отношение крушата не може да се конкурира с банана (в един плод се съдържа 420 мг калий). Но потреблението единствено на една круша набавя половината от това количество на този основен електролит.

Калият контролира количеството вода и минерали в клетките и е от решаващо значение за здравето на сърцето, бъбреците и съвсем всички други органи.

6. Подобряване на стомашната активност

Вероятно няма да го намерите в близкия магазин за хранителни артикули, само че е добре да знаете, че ферментиралият сок от круши може да инхибира растежа на H. pylori - бактерията, причиняваща язва на стомаха. Може да го заместите с сходен артикул, прочут като сайдер от круши или пери (крушово вино). 

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултация с доктор или да анулира рекомендациите на експерт по здравословно хранене. При съществуването на характерен здравословен проблем се консултирайте с доктор или със съответния експерт!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР